Europese maand van de cyberveiligheid - 2022

De maand oktober is de Europese maand van de cyberveiligheid. Elk jaar proberen we zelf ook wat bij te dragen aan deze maand van bewustwording. Bekijk onze campagnepagina voor meer informatie.

Onderstaand bericht is in 2022 naar onze klanten verstuurd:

Oktober is de Europese maand van de cyberveiligheid. De cybersecurity oktober campagnemaand richt zich op het creëren van bewustwording rondom online veiligheid, het vergroten van kennis over online veiligheid en het stimuleren van cyberveilig gedrag. Tijdens de cybersecuritymaand oktober zetten nationale en internationale partijen zich in om deze doelen na te streven.

Vanuit Nederland organiseert Alert Online via het platform Veilig internetten diverse evenementen, trainingen en oefeningen om cybersecure gedrag te stimuleren en onder de aandacht te brengen.

Bekijk onderaan wat wij doen!

Het thema van dit jaar: Phishing en Ransomware.

Phishing is een vorm van cybercrime waarbij criminelen een e-mail naar je verzenden om te proberen inloggegevens, creditcardinformatie, pincodes of andere persoonlijke gegevens van jou te achterhalen. Vandaar het woord phishing, dat ‘hengelen’ betekent.

Ransomware is een computervirus dat probeert je geld te laten betalen om van het virus af te komen. Ransomware kaapt je computer door bijvoorbeeld documenten en foto's te blokkeren waardoor ze niet meer toegankelijk zijn. Het virus meldt dat je een geldbedrag moet betalen om van de blokkade af te komen.

Activiteiten

De Europese maand van de cyberveiligheid bestaat 10 jaar. Deze keer zijn er weer tal van activiteiten gepland, zoals:

Webinar Aan de slag met informatieveilig gedrag

Door vanuit een ander perspectief naar bewustwordingsvraagstukken te kijken kan je ontdekken wat de medewerkers binnen jouw organisatie nodig hebben om hun gedrag te veranderen.

Naast technische beveiliging, is juist het gedrag van de medewerkers belangrijk. Daarom investeren organisaties vaak in bewustwordingsprogramma’s. Bewustwording alléén is echter niet voldoende om het gedrag te veranderen. Het is nodig om in te zoomen op dat gedrag.

Hoe de Politie datagedreven werken inzet om cybercriminaliteit te bestrijden

Om cybercriminaliteit te bestrijden werkt de politie aan een datagedreven en brede bestrijding: voorkomen, verstoren, én opsporen. Dat doen ze samen met (internationale) publieke en private partners. In dit webinar gaat de Politie dieper in op data gedreven werken, aan de hand van enkele concrete projecten en opsporingsonderzoeken.

Security, neem het serieus!

Claranet Cyber Security Nederland organiseert een evenement met een programma van uiteenlopende sprekers. Daarin nemen ze niet alleen de laatste online bedreigingen door, maar bespreken ze ook de Best Practices van de afgelopen tijd om de verdediging te versterken.

Gratis Phishing-Simulation

Momenteel is 85% van de succesvolle cyberaanvallen te wijten aan een phishing e-mail? Waarom zou een aanvaller dagenlang proberen de beveiligingstechnologie te misleiden als hij gemakkelijker gevoelige werknemersgegevens kan bemachtigen met een phishingmail? Bescherm uw bedrijfsinformatie tegen cybercriminelen en versterk de cyberveiligheid van uw werknemers.

Merk op: deze simulatie is in het Duits

ECSM 2022 Quiz

Test je kennis en speel de ECSM 2022 Quiz

Merk op: deze quiz is in het Engels

Pubquiz Alert Online

Hoe denk jij dat jouw organisatie scoort op deze en andere vragen? En welke collega weet het meest van online veiligheid? Test het uit door middel van de Alert Online Pubquiz bedrijvencompetitie! Het is casual, fun, hartstikke nuttig én een leuke invulling voor de vrijdagmiddagborrel! De Alert Online pubquiz maakt op een ontspannen, leuke en interactieve manier veiligheidstopics bespreekbaar, waarin een “serieus” onderwerp op een speelse manier wordt gebracht.

Dit is maar een kleine greep uit wat er allemaal afspeelt in oktober. Bekijk de volledige lijst op de activiteitenkalender van de European Cyber Security Month of op de Activiteiten Alert Online.

Wat doen wij?

Om te beginnen gaan we zelf de onderlinge strijd aan in de Pubquiz samen met onze familie en vrienden. Daarnaast doen we over wat we we vorig jaar gestart zijn:

Op donderdag 20 oktober zullen we onze ontwikkelaars een hele dag kosteloos inzetten om applicaties door te lichten en op zoek te gaan naar mogelijke kwetsbaarheden uit de OWASP top 10.

Wilt u meedoen? Meldt uw applicatie dan snel aan door een mail te sturen aan info@lico.nl! De tijd is namelijk beperkt. De beschikbare tijd gaan we verdelen over de aanmeldingen, maar we zullen er ook zorg voor dragen dat we voldoende tijd per applicatie over houden. Let dus op: vol = vol!

Datum evenement:
Donderdag 20 oktober 2022

Andere edities

Bekijk wat we nog meer hebben gedaan: