App ontwikkeling

Mobiele apps zijn er in verschillende varianten. Er kan gekozen worden voor diverse technologieën die allemaal geschikt zijn voor hun specifieke use case. Met de komt van de Progressive Web App kan het zelfs zijn dat een native App voor u niet de beste keuze is.

Samen met u bepalen wij wat voor uw doelgroep de beste keuze is en ontwikkelen we in eerste instantie een minimal marketable product. Onze iteratieve werkwijze zorgt ervoor dat u elke paar weken een nieuwe versie van uw product kunt neerzetten. Dit alles doen wij vanuit onze kernwaarden waardoor wij opleveringen kunnen doen op een veilige, voorspelbare en transparante manier. Meer hierover kunt u lezen op onze 'over ons' pagina.

Cross platform

De technieken om mobile apps te ontwikkelen zijn momenteel heel divers. Er kan bijvoorbeeld gekozen worden voor een Progressive Web App (waarbij een App niet nodig is) of een dunne Native schil om een webview heen, maar ook voor een volledig native ontwikkelde iOS of Android app met Swift en Kotlin.

De cross platform technieken hebben als voordeel dat de applicatie maar één keer ontwikkeld hoeft te worden. Dit betekend minder ontwikkel kosten en minder onderhoud. Een recente interessante aanvulling is Flutter, een UI toolkit die net als React Native waarbij met één set broncode apps voor zowel Android als iOS ontwikkeld kunnen worden.

iOS app ontwikkeling

Bij het native ontwikkelen op een iOS applicatie wordt ontwikkeld met de programmeertaal Swift. Dit is de opvolger van Objective-C. Swift is een moderne taal, onder andere gebaseerd op C# en Python. De Xcode ontwikkelomgeving is modern en bied veel ondersteuning bij het ontwikkelen.

Android app ontwikkeling

Android app ontwikkeling onderscheid zich ten opzichte van iOS ontwikkeling doordat er enorm veel toestallen en Android versies op de markt zijn. Om dit deels te verhelpen heeft Google de Android support library gemaakt. Deze zorgt ervoor dat nieuwe technieken op oudere versies van Android gebruikt kunnen worden. Native ontwikkeling in Android wordt veel gedaan in Java, maar recent wint de nieuw ontwikkelde Kotlin taal flink aan populariteit.

De Bier butler app, gemaakt voor de brouwers van Nederland