Menuez logo

Uw point of sale partner

Met klanten zoals Red Bull, L'Oréal Air Miles en Coca-Cola Nederland is Menuez een serieuze speler in de point of sale markt. Dit succes komt door de focus op persoonlijke aandacht en kwaliteit. Daarnaast kan Menuez door een partnerschap met LICO Innovations maatwerk software leveren die precies aansluit op de wensen van de klant.

De samenwerking met Lico Innovations en Menuez begon meer dan 7 jaar geleden. De afgelopen 7 jaar heeft Lico Innovations op een kwalitatieve wijze een mooie maatwerk oplossing gebouwd voor diverse fabrikanten en formule huizen. Voor Coca-Cola is bijvoorbeeld een gesloten platform opgezet onder de naam Coca-Cola voor ondernemers.

Please Payroll

UurOnline desktop scherm
UurOnline mobiel scherm

Native ontwikkeling is duur, maar push notificaties worden nog niet ondersteund onder iOS.

De applicatie

Please verzorgt de personeelszaken voor ruim 1200 opdrachtgevers en gemiddeld zo’n 10.000 medewerkers. In 2005 introduceerde Please haar zelf ontwikkelde online platform: UurOnline. Met UurOnline beschikt iedere opdrachtgever en medewerker van Please over een persoonlijk online portaal. Middels dit portaal kunnen onder anderen personeelsdocumenten, zoals contracten, en urenregistratie worden ingezien en bijgehouden.

Tegenwoordig bezoekt meer dan de helft van de mensen een website op een mobiel apparaat, zoals een telefoon of tablet. Ook Please ziet deze ontwikkeling en besloot, het in basis voor desktop ontwikkelde, UurOnline geschikt te maken voor mobiel om zo hun opdrachtgevers en medewerkers nog beter te ontzorgen.

LICO Innovations ontwikkelde voor Please een minimale native applicatie. Dit biedt Please de mogelijkheid om UurOnline ook aan te kunnen bieden als App in de Google Play en iOS App store. Deze applicatie transformeert het online platform UurOnline naar een volwaardige native App.

  • De gebruiker kan de applicatie makkelijk vinden en via de App Store installeren
  • De gebruiker kan actief op de hoogte gehouden worden door het versturen van zogenaamde Push Notificaties.

Talen

Bij het programmeren is gekozen voor de moderne talen Swift en Kotlin. Er is bewust niet gekozen voor een raamwerk zoals Ionic of PhoneGap. Dit omdat er maar weinig native functionaliteit gebruikt is en de performance van deze talen veel beter is. Dit zorgt voor een optimale gebruikerservaring.

Itues app omschrijving
Uw app in de iTunes store

Progressive Web App

Waar mogelijk maken wij gebruik van Progressive Web apps (PWA's). Het onderhoud en ontwikkelen van een native App is altijd duurder dan het aanpassen van een website. Met moderne technieken zoals PWA's kunnen use cases zoals offline werken en het installeerbaar maken van een applicatie ook gerealiseerd worden door aanpassingen aan een normale website. De website gedraagt zich hierdoor vergelijkbaar met een native App.

Native schil

Toch kiezen wij in sommige gevallen voor een minimale native applicatie. Dit bijvoorbeeld omdat iOS op het moment nog geen push notificaties ondersteunt voor PWA's. De native applicatie wordt zo dun mogelijk gehouden en geschreven in cross platform talen zoals Flutter of React native. Er kan ook gekozen worden voor software raamwerken die de website tonen in een WebView in de App. Voorbeelden hiervan zijn PhoneGap of Ionic.

De toekomst

Google IO logo

Het is onduidelijk of Apple het versturen van Push berichten naar het iOS platform gaat ondersteunen. Onlangs zijn service workers door Apple geïmplementeerd, wat de eerste stap zou kunnen zijn naar het ondersteunen van deze techniek.

Google en dus Android zijn de belangrijkste promotors van de PWA technologie. Tijdens Google I/O, het jaarlijkste technologie evenement van Google wordt er dan ook veel tijd gespendeerd aan nieuwe Progressive Web App gerelateerde technieken. Het wordt door Google zelfs de toekomst van web Apps genoemd.

Slimme werkplekken helpen jouw medewerkers efficiënter aan het werk: waar is een vrije werkplek, is deze vergaderruimte nog vrij? Door integratie van smart sensor technologie vinden ze hun weg.

LICO Innovations heeft samen met Officebooking een applicatie opgezet die meer dan 1.000.000 sensorberichten per dag verwerkt. Deze sensoren sturen via het LoRa netwerk continu informatie door. Met deze informatie kan Officebooking bijvoorbeeld real time bepalen wat de bezetting is van een kantoor. Futureproof

De nieuwe applicatie heeft als enige verantwoordelijkheid het afhandelen van de berichten op het LoRa netwerk en kan dus ook los geschaald worden. Hiermee is Officebooking dus klaar voor de toekomst! Doordat het syteem flexibel en schaalbaar is opgezet kan het probleemloos inspelen op nieuwe ontwikkelingen.

Officebooking features
Officebooking app
Officebooking motion sensor
Ticketlabel logo

Just ticketing, but better

De applicatie

Ticketlabel is een applicatie waarop een promotor zijn evenement kan organiseren. Wanneer een promotor een concert wil organiseren, dan moeten er verschillende zaken geregeld worden. Denk bijvoorbeeld aan het verkopen van de kaartjes, promotie, betalingen, controle aan de kassa en facturatie. Dit alles kan allemaal ondergebracht worden in Ticketlabel. Dit zorgt ervoor dat de promotor zich kan focussen op het evenement zelf. Let us do the work.

Ticketlabel mobiel scherm
Kaarjes scannen met de ticketlabel app

De geschiedenis

Toen Ticketlabel LICO Innovations voor het eerst benaderde, hadden ze al een applicatie laten ontwikkelen in Ruby on Rails. Ze waren echter ontevreden over de huidige ontwikkelaars en zochten een partij die de applicatie kon verbeteren. LICO Innovations heeft samen met Ticketlable de applicatie bekeken en is vanuit daar gaan werken. Er is geen complete re-write gedaan maar er zijn delen van de applicatie geïsoleerd en aangepakt.

Belasting van de server

Stelt u zich eens voor hoeveel mensen kaartjes willen kopen voor een groot concert. De applicatie krijgt hierdoor grote pieken aan bezoekers te verwerken wat ervoor zou kunnen zorgen dat de applicatie zich onbetrouwbaar gaat gedragen. De oplossing die LICO Innovations hiervoor geïmplementeerd heeft, is een combinatie van redirects en javascript. Bij een grote belasting van het systeem worden gebruikers in een wachtrij geplaatst en in fases toegelaten tot de website. Hierdoor krijgt de applicatie voldoende tijd om alle gebruikers te verwerken. Als er een plekje vrij komt wordt de gebruiker automatisch naar de site verwezen.

Voorbeeld ticketlabel design
Op maat gemaakt design
U2 tickets shop
Geschikt voor alle apparaten

Responsive design

Ticketlabel heeft een heel specifiek design dat ze graag willen behouden. Dit design was echter gemaakt voor een desktop applicatie en schaalde niet goed op een mobiel apparaat. Lico Innovations heeft hier gekozen om met specifieke styling regels (CSS) de bestaand layout aan te passen zodat deze goed schaalt op een kleiner scherm.

Koppelen tussen applicaties

Meerdere systemen

In de meeste bedrijven wordt met verschillende pakketten gewerkt. Medewerkers klokken bijvoorbeeld dagelijks in via een timecard systeem. Deze uren moeten vervolgens weer overgenomen worden in een verloningspakket en nogmaals in het facturatiepakket. Of u beheert uw voorraad in Multivers, maar heeft een WooCommerce webshop. Elke keer dat er een order gemaakt wordt moet u handmatig de voorraad updaten in Multivers.

Dit handmatige werk is foutgevoelig en is ook niet waar uw medewerkers goed in zijn. Door de onderlinge applicaties met elkaar te koppelen kan dit geautomatiseerd worden. Het werk van de medewerker verschuift dan van uitvoerend naar controlerend. Dit scheelt tijd en zorgt ervoor dat de medewerker meer tijd overhoudt voor bijvoorbeeld het ondersteunen van klanten.

MoneyBird icoon
Salesforce icoon
Indesign icoon
InDesign Server
Afas icoon

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Moderne applicaties stellen delen van hun systeem open voor de buitenwereld. Dit doen ze door een Api te implementeren. Een Api is een set van definities waarmee softwarepakketen onderling met elkaar kunnen communiceren. Via deze Api kunnen automatisch acties uitgevoerd worden. In MoneyBird kan bijvoorbeeld een factuur gegenereerd worden en in Multivers kan de voorraad uitgelezen worden.

De brug tussen uw applicaties wordt door LICO Innovations gemaakt. Deze brug zorgt ervoor dat de applicaties probleemloos met elkaar kunnen communiceren. Vaak is er bijvoorbeeld een vertaalslag nodig om de gegevens van het ene pakket naar het andere te sturen.

WooCommerce icoon
WooCommerce
MoneyBird icoon
MoneyBird

Uw eigen API

Wanneer u zelf een applicatie laat ontwikkelen is het verstandig om meteen in het ontwerp mee te nemen welke delen van de applicatie u naar buiten toe beschikbaar stelt. Een goede publieke API kan ervoor zorgen dat uw applicatie snel kan groeien.