Please Payroll

Native ontwikkeling is duur, maar push notificaties worden nog niet ondersteund onder iOS.

De applicatie

Please verzorgt de personeelszaken voor ruim 1200 opdrachtgevers en gemiddeld zo’n 10.000 medewerkers. In 2005 introduceerde Please haar zelf ontwikkelde online platform: UurOnline. Met UurOnline beschikt iedere opdrachtgever en medewerker van Please over een persoonlijk online portaal. Middels dit portaal kunnen onder anderen personeelsdocumenten, zoals contracten, en urenregistratie worden ingezien en bijgehouden.

Tegenwoordig bezoekt meer dan de helft van de mensen een website op een mobiel apparaat, zoals een telefoon of tablet. Ook Please ziet deze ontwikkeling en besloot, het in basis voor desktop ontwikkelde, UurOnline geschikt te maken voor mobiel om zo hun opdrachtgevers en medewerkers nog beter te ontzorgen.

LICO Innovations ontwikkelde voor Please een minimale native applicatie. Dit biedt Please de mogelijkheid om UurOnline ook aan te kunnen bieden als App in de Google Play en iOS App store. Deze applicatie transformeert het online platform UurOnline naar een volwaardige native App.

  • De gebruiker kan de applicatie makkelijk vinden en via de App Store installeren
  • De gebruiker kan actief op de hoogte gehouden worden door het versturen van zogenaamde Push Notificaties.

Technieken

Bij het programmeren is gekozen voor de moderne talen Swift en Kotlin. Er is bewust niet gekozen voor een framework zoals Ionic of PhoneGap. Dit omdat er maar weinig native functionaliteit gebruikt is en de performance van deze talen veel beter is. Dit zorgt voor een optimale gebruikerservaring.

Uw app in de iTunes store