Ruby on rails

Slagkracht dankzij Ruby on Rails

Ongeƫvenaard grote community

Leesbare code

Ruby

Ruby is ontwikkeld door Yukihiro Matsumoto (Matz) met de visie dat de software taal boven alles geschikt moet zijn voor de ontwikkelaar. Ruby is daarom een goed leesbare taal met een syntax die lijkt op de engelse taal. Het toevoegen van een aantal dagen aan een datum is bijvoorbeeld eenvoudig te realiseren met onderstaand stukje code. Date.today + 3.days In 1995 werd de eerste Ruby versie wereldwijd bekend gemaakt. Recent op 15 augustus 2019 is versie 6.0.0 uitgebracht.

Ruby on Rails

Ruby on Rails is het bekende MVC (Model View Controller) framework dat de Ruby programmeer taal gebruikt. Het framework werd op juli 2004 beschikbaar gesteld voor het publiek. Sinds 2006 al ontwikkelen wij veel van onze webapplicaties in Ruby on Rails. De Ruby programmeertaal en het Rails framework stellen ons in staat om de ideeƫn van onze klanten in relatief korte tijd uit te werken, doordat veel routinewerk uit handen wordt genomen.

Actieve community

Rails gebruikt 'Gems' als externe code libraries. Deze gems kunnen aangeroepen worden om bijvoorbeeld emails te versturen of een bestand te verwerken. Er zijn zelfs gems die een gehele webshop of CMS pakket beschikbaar maken. Bijna alle gems zijn open source en gratis te gebruiken. Zonder Ruby on Rails waren wij nooit zo succesvol geweest en daarom dragen wij bij aan de community. Dit doen wij door het bijdragen aan open source projecten, het delen van eigen code en ondersteuning leveren via forums en chatkanalen. There is a GEM for that

Ruby on Rails zelf is open source software. Dit betekend dat het gratisch te gebruiken is maar ook dat ontwikkelaars actief bijdragen aan het verbeteren van het framework.

Stabiliteit

Met het oog op informatiebeveiliging zijn stabiliteit en consistentie belangrijk. Ruby on Rails bestaat al meer dan een decennium en wordt volledig up to date gehouden. De gebruikte 'gems' zoals devise voor authenticatie zijn stabiel, volwassen en worden door duizenden ontwikkelaars beheerd. Security fixes worden wekelijks doorgevoerd wat zorgt voor een veilige applicatie. U heeft dus de zekerheid dat de applicatie stabiel is en ondersteund blijft. Dit in tegenstelling tot sommige nieuwe frameworks waarbij dit nog moet blijken.

Time to market

Ruby on Rails onderscheid zich van andere frameworks door standaardisatie en de grote en actieve Ruby community. Voor de meeste standaard problemen is al een oplossing verzonnen waardoor het wiel niet opnieuw uitgevonden hoeft te worden. Door de standaardisatie binnen het framework kan snel een basis product neergezet worden. Authenticatie, autorisatie en een database verbinding realiseren kan binnen een aantal uur gerealiseerd worden.

Nadelen

Ruby is minder snel dan andere gecompileerde populaire talen zoals C# of Elixir. De snelheid van opleveren en de grote community wegen hier vaak tegenop. Toch kan het dat Ruby niet de juiste oplossing is voor uw specifieke probleem. Wij kiezen daarom altijd voor de programmeertaal die het beste past bij uw wensen waaronder C# en Elixir.

Wilt u bekijken of Rails voor u geschikt is, of heeft u een applicatie die in Rails ontwikkeld is en aangepast moet worden. Neem dan contact op voor een vrijblijvend advies.