Just ticketing, but better

De applicatie

Ticketlabel is een applicatie waarop een promotor zijn evenement kan organiseren. Wanneer een promotor een concert wil organiseren, dan moeten er verschillende zaken geregeld worden. Denk bijvoorbeeld aan het verkopen van de kaartjes, promotie, betalingen, controle aan de kassa en facturatie. Dit alles kan allemaal ondergebracht worden in Ticketlabel. Dit zorgt ervoor dat de promotor zich kan focussen op het evenement zelf. Let us do the work.

Kaartjes scannen met de ticketlabel app

De geschiedenis

Toen Ticketlabel LICO Innovations voor het eerst benaderde, hadden ze al een applicatie laten ontwikkelen in Ruby on Rails. Ze waren echter ontevreden over de huidige ontwikkelaars en zochten een partij die de applicatie kon verbeteren. LICO Innovations heeft samen met Ticketlabel de applicatie bekeken en is vanuit daar gaan werken. Er is geen complete re-write gedaan maar er zijn delen van de applicatie geïsoleerd en aangepakt.

Belasting van de server

Stelt u zich eens voor hoeveel mensen kaartjes willen kopen voor een groot concert. De applicatie krijgt hierdoor grote pieken aan bezoekers te verwerken wat ervoor zou kunnen zorgen dat de applicatie zich onbetrouwbaar gaat gedragen. De oplossing die LICO Innovations hiervoor geïmplementeerd heeft, is een combinatie van redirects en javascript. Bij een grote belasting van het systeem worden gebruikers in een wachtrij geplaatst en in fases toegelaten tot de website. Hierdoor krijgt de applicatie voldoende tijd om alle gebruikers te verwerken. Als er een plekje vrij komt wordt de gebruiker automatisch naar de site verwezen.

Op maat gemaakt design
Geschikt voor alle apparaten

Responsive design

Ticketlabel heeft een heel specifiek design dat ze graag willen behouden. Dit design was echter gemaakt voor een desktop applicatie en schaalde niet goed op een mobiel apparaat. LICO Innovations heeft hier gekozen om met specifieke styling regels (CSS) de bestaand layout aan te passen zodat deze goed schaalt op een kleiner scherm.