Het bewezen nut

Ticketlabel.com kwam bij LICO Innovations met de vraag of wij konden helpen bij het openen van een vestiging in Columbia. Het probleem is dat er in Columbia veel fraude is en er veel bedrijven op een onverantwoordelijke manier opereren. Hierom zijn er diverse instanties die bedrijven beoordelen voordat ze bijvoorbeeld concert kaarten mogen verkopen.

Het traject

Ticketlabel kreeg van deze instanties hele specifieke vragen over de applicatie. Wat zijn de servers die gebruikt worden? Wat is het OS? Wat is de programmeertaal die gebruikt is? Welke versie? Hoe ziet de architectuur van de applicatie eruit? Op een gegeven moment kwam er zelfs een verzoek tot toegang tot de servers om de data te bekijken.

Hoewel dit allemaal terechte vragen zijn werd dit een lang traject met vragen en wedervragen.

Waarom certificering?

Op een gegeven moment hebben wij gevraagd of het niet voldoende is dat wij ISO/IEC 27001 gecertificeerd zijn? En toen was het ineens snel gedaan. Er kwam nog maar 1 vraag. Kunnen jullie het Certificaat en de declaration of conformity toesturen?

Doordat LICO Innovations ISO/IEC 27001 gecertificeerd is kan Ticketlabel aantonen dat ze verantwoordelijk met software om gaan. Doordat wij naast de ontwikkeling ook de hosting verzorgen (via Bluerail) is het voor de controlerende instantie dus voldoende dat wij gecertificeerd zijn. Dit is een voorbeeld waarbij certificering een opdrachtgever direct heeft geholpen bij zijn bedrijfsvoering. In de praktijk zien we vooral dat bij medische bedrijven, of bedrijven die werken voor de overheid, een ISO certificaat een must is.