Officebooking

Verwerken van gegevens

Slimme werkplekken helpen jouw medewerkers efficiƫnter aan het werk: waar is een vrije werkplek, is deze vergaderruimte nog vrij? Door integratie van smart sensor technologie vinden ze hun weg.

LICO Innovations heeft samen met Officebooking een applicatie opgezet die meer dan 1.000.000 sensor berichten per dag verwerkt. Deze sensoren sturen via het LoRa netwerk continu informatie door. Met deze informatie kan Officebooking bijvoorbeeld real time bepalen wat de bezetting is van een kantoor. Futureproof

Single responsibility

De nieuwe applicatie heeft als enige verantwoordelijkheid het afhandelen van de berichten op het LoRa netwerk en kan dus ook los geschaald worden. Hiermee is Officebooking dus klaar voor de toekomst! Doordat het systeem flexibel en schaalbaar is opgezet kan het probleemloos inspelen op nieuwe ontwikkelingen.

Ruby on rails

De gebruikte technologie voor deze applicatie is Ruby on Rails. Dit klink misschien gek omdat er snellere frameworks zijn zoals bijvoorbeeld Phoenix. De misvatting is echter dat de executie van de taal de beperkende factor of 'bottle-neck' is in een process. Met een moderne variant van Rails en Sidekiq kan de applicatie een miljoen berichten van het netwerk inspecteren en afhandelen.

De beperkende factor is nu de applicatie die de data toont aan de gebruiker.