Koppelen tussen applicaties

Overnemen van gegevens

Uren worden geboekt door een werknemer in UurOnline of E-uur. Dit zijn portalen waarin de werknemer zelf zijn uren kan boeken. Daarnaast bieden beide applicaties een verschillende extra diensten zoals aanbieden van arbeidsovereenkomsten en een digitaal dossier.

Nocore wordt gebruikt als CRM en bied op maat gesneden software voor de verloning en facturatie in bijvoorbeeld de payroll branche.

De facturatie wordt gedaan in Moneybird. Moneybird is een boekhoudpakket wat zich right op gebruiksgemak.

Gegevens worden van het ene systeem in het andere overgenomen. Dit is foutgevoelig en kost veel tijd.

Koppelen tussen applicaties

Moderne applicaties zijn opgezet volgens een standaard architectuur en implementeren dus ook standaard methoden voor authenticatie, authorisatie en het opvragen van gegevens.

Het daadwerkelijk koppelen en uitlezen van data is in de meeste gevallen dan ook eenvoudig. Authenticatie gebeurt via een OAuth flow en gegevens zijn bijvoorbeeld te benaderen via een REST url structuur.

Moneybird en UurOnline hebben gekozen voor een REST architectuur, terwijl Nocore een SOAP webservice geïmplementeerd heeft. Dit zijn allemaal standaarden en koppeling is dus eenvoudig.

Aansluiten van gegevens

Omdat Moneybird zichzelf ook ziet als een kleine schakel in de keten hebben ze een uitgebreide API. Dit betekend dat andere applicatie met Moneybird kunnen communiceren. Op deze manier kan Moneybird geïntegreerd worden in een bestaand bedrijfsproces.

Omgaan met ZZP personeel

Omdat een applicatie met de Moneybird API koppelt moet deze eerst geauthenticeerd worden. De applicatie zelf wordt geregistreerd bij Moneybird waarna Monebyird een zogenoemde Client ID en Client Secret uitgeeft.

Bugs

De techniek die Moneybird heeft gekozen voor zijn Api is REST (Representational state transfer). Dit is een software architectuur die voorschrijft hoe een API er uit moet zien. API's die deze architectuur implementeren worden ook wel RESTful genoemd.

Dashboard

Bij het koppelen met een andere applicatie zijn er twee mogelijkheden. De makkelijkste en minst efficiënte is dat je periodiek de andere applicatie vraagt of er nog nieuwe gegevens zijn (polling).

Een betere manier is het gebruik maken van webhooks. Met deze techniek wordt de applicatie automatisch een bericht gestuurd als er bijvoorbeeld een contact in Moneybird wordt aangemaakt.

Lees verder over de technieken die gebruikt zijn.