Application Programming Interface (API)

Integratie

In de meeste bedrijven wordt met verschillende pakketten gewerkt. Medewerkers klokken bijvoorbeeld dagelijks in via een timecard systeem. Deze uren moeten vervolgens weer overgenomen worden in een verloningspakket en nogmaals in het facturatie pakket. Of u beheert uw voorraad in Multivers, maar heeft een WooCommerce webshop. Elke keer dat er een order gemaakt wordt moet u handmatig de voorraad updaten in Multivers.

Dit handmatige werk is foutgevoelig en is ook niet waar uw medewerkers goed in zijn. Door de onderlinge applicaties met elkaar te koppelen kan dit geautomatiseerd worden. Het werk van de medewerker verschuift dan van uitvoerend naar controlerend. Dit scheelt tijd en zorgt ervoor dat de medewerker meer tijd overhoudt voor bijvoorbeeld het ondersteunen van klanten.

MoneyBird icoon
Salesforce icoon
Indesign icoon
InDesign Server
Afas icoon

Koppelen tussen systemen

Moderne applicaties stellen delen van hun systeem open voor de buitenwereld. Dit doen ze door een API te implementeren. Een API is een set van definities waarmee software pakketen onderling met elkaar kunnen communiceren. Via deze API kunnen automatisch acties uitgevoerd worden. In MoneyBird kan bijvoorbeeld een factuur gegenereerd worden en in Multivers kan de voorraad uitgelezen worden.

De brug tussen uw applicaties wordt door LICO Innovations gemaakt. Deze brug zorgt ervoor dat de applicaties probleemloos met elkaar kunnen communiceren. Vaak is er bijvoorbeeld een vertaalslag nodig om de gegevens van het ene pakket naar het andere te sturen.

WooCommerce icoon
WooCommerce
MoneyBird icoon
MoneyBird

Uw eigen API

Wanneer u zelf een applicatie laat ontwikkelen is het verstandig om meteen in het ontwerp mee te nemen welke delen van de applicatie u naar buiten toe beschikbaar stelt. Een goede publieke API kan ervoor zorgen dat uw applicatie snel kan groeien.